Band

team-member
Sander Bosch
Zang

Is ter wereld gekomen op 26 september 1985. Op zijn 3e stond hij al Clouseau te zingen in een plastic microfoon op zijn kamertje en op zijn 4e entertainde hij de straatbewoners met zijn Michael Jackson danspasjes. (Spijtig genoeg zijn er bewijsfilmpjes van beide voorvallen.) Rond de pubertijd stak de liefde voor punkrock, incl. bijhorende spikes en lelijke kettingen aan broek, de kop op. Deze besmetting is nooit meer over gegaan met als hoogtepunt een optreden met Green Day zelf op Pinkpop 2010 voor 60.000 man. Sander is geboren en getogen in Brunssum, woont inmiddels in Heerlen (hoor je niks van...) en heeft na jarenlang als docent gewerkt te hebben zijn eigen bedrijf opgericht binnen het onderwijs. Hij coacht docenten en heeft een bedrijf in huiswerkbegeleiding voor kinderen. Inmiddels speelt hij gitaar en doet hij een poging tot zingen in coverband Dizcover, Green Day Tribute ``Bullet in a Bible`` en vindt hij het bovenal een eer om de gek met ADHD-trekjes en groene zonnebril te spelen in... PROMILAASJ!


team-member
Goof Veelen
Gitaar

Verwekt op een zonnige Postertse lentedag in mei 1994, speelde Goof in zijn 6e levensjaar z'n eerste noten op gitaar en verkocht hij een paar jaar later zijn ziel aan de duivelse klanken van de heavy metal. Heden ten dage is hij door het hele Limburgse land (én daar buiten) te vinden; zo speelt hij naast Promilaasj in een breed scala aan bands en acts zoals Newborn Attitude, LIZZY, Miss A. & The Toxic Triplets, Phantom Elite, Amber & Goof en valt hij regelmatig in bij andere bands. Buiten live optreden is Goof werkzaam bij The Rock Station (oppe Ruiver) en voor zijn eigen bedrijf ``Goof Music``. Onder het mom van 'Beer, zjweit en Andrélon', plukt Goof de snaren voor Promilaasj nog altijd ongeëvenaard sinds 2013. Gaas! Overige interesses of hobby's heeft Goof niet, want Promilaasj menner... ``DET ZIT HIEJ!`` *wijst met een vastberaden blik in zijn ogen naar z'n linkerborst*


team-member
Sven v. Veggel
Basgitaar

Geboren in Echt op 29 augustus 1979. Als 2 jarig mannetje werd hij met grote regelmaat achter de piano gezet en werden regelmatig de potten en pannen uit de keukenkast gehaald. Struinend door de platenkast van zijn ouders ontstond zijn liefde voor muziek uit de jaren 60 en 70. Op 8 jarige leeftijd begon hij met trompet spelen bij drumfanfare St. Rochus in Pey-Echt. Op zijn 16e beëindigde hij zijn blazerscarrière. Samen met Ivo, die hij van St. Rochus kende en om de hoek woonde, speelde hij in verschillende bandjes afwisselend als drummer, gitarist en bassist. Op zijn 17e koos hij definitief voor de basgitaar. In het najaar van 2004 richtte hij met Ivo de gelegenheidsformatie Promilaasj op. In 2008 trouwde hij met Nadia en door de jaren heen is hij trotse vader van twee dochters en een zoon geworden. In het dagelijks leven begeleidt hij mensen met een Autisme spectrum stoornis met gedragsproblemen. Verdere hobby's zijn voetbal, soms actief maar meestal passief.


team-member
Paul Pelzer
Toetsen

Gelanceerd rond januari 1981 en uiteindelijk op plaats van bestemming aangekomen op 1 oktober 1981. Een redder? Volgens zijn eerste muzikale ervaring wel. Al zittend op de pot, met pollepels op de ketels, 'I saved the day' drummend kwam hij er al snel achter dat dit dus niet zijn instrument zou worden. Toen hij op zijn 5e z'n eerste My First Sony keyboardje kreeg kwam hier verwonderingswaardig al verrekte goed geluid uit en omdat hij het een paar jaar leuk bleef vinden vond men het thuis toch maar eens tijd worden er wat mee te gaan doen. Naast cornet en trombone spelend in de fanfare stapte hij iedere week vol goede moed op z'n fiets richting Nieuwstadt om van 'der Heinz' bij Busch keyboardlessen te volgen en vingerbrekende capriolen aan te leren. Dus alle vrije tijd was grotendeels door muziek bezeten. Na 4 jaar trouw les volgen kwam hij in de pubertijd. Het fietsen begon hem te vervelen dus vond hij het niet meer nodig lessen te volgen. Eenmaal gestopt heeft hij zich zijn eigen muziekschool opgericht. Enige leerling: Paul zelf. En hij boekte succes! Niet veel later stapte hij in bij zijn eerste bandje en via omzwervingen uiteindelijk door Ivo gevraagd om bij Promilaasj te komen. In het dagelijks leven werkt hij als ServiceMax Developer bij Philips healthcare in Eindhoven en is hij woonachtig in Echt. Tevens speelt hij bij coverband Heads-up en is hij de trotse vader van Sophie.


team-member
Ivo Heijthuisen
Drums

:: Est. 1981 :: Zodra hij zijn armen en benen enigszins onder controle had kwam de muziek al naar voren. Beukend op alles wat los en vast zat en later ook meeblèrend op (helaas) ieder genre was al snel duidelijk dat er 'mèziek in 't menneke' zat. Hij koos in eerste instantie, mede door het familiaire patroon, voor het scherpe koper. Op 8-jarige leeftijd begon hij als trompettist bij de lokale muziekvereniging drumfanfare St. Rochus (Pey-Echt) waar vader en broer ook lid waren. Later werd dit cornet omdat de drumfanfare werd omgetoverd tot brassband. Echter vond hij drummen stiekem toch altijd leuker en uiteindelijk heeft hij de keuze gemaakt om het koper, en daarmee ook het verenigingsleven, in te ruilen voor een mooi setje houtwerk. Zonder enige (drum)lessen en met een zelf aangeleerde, onorthodoxe, manier van drummen speelde hij samen met Sven in vele (rock)bandjes alvorens ze samen Promilaasj oprichtten. Vanaf dat moment leidt hij het bonte gezelschap door heel Limburg heen en verzorgt hij ook de boekingen en website. In het dagelijkse leven werkt hij in de ICT-wereld en heeft hij een eigen DTP-bedrijfje. Wonend in het mooie Echt en trotse vader van Isa & Noa. Verder interesseert hij zich in voetbal (zowel op de groene wei/zaal en vanaf de bank op tv/playstation) en is hij fervent whisky-drinker/verzamelaar.


team-member
Alain Bos
Trompet

Alain is geboren en getogen in Hoensbroek maar woont nu al een aantal jaren in Brunssum. Hij is getrouwd met Andrea en heeft 2 kinderen (dochter Jasemina en zoontje Johnas). Hij is (verreweg) het oudste lid van Promilaasj en ook al vanaf het ontstaan van Promilaasj erbij. Als ras echte HaFaBra man begonnen, maar uiteindelijk ook als trompettist bij Promilaasj terecht gekomen. Zijn muziek opleiding heeft hij veelal intern bij diverse verenigingen gevolgd, maar hij heeft ook een directieopleiding bij Kreato gevolgd. Ook heeft hij directielessen gevolgd bij Alex Schillings. Elk optreden gaat het weer ‘volle gaas’. Alain houdt zich verder, mede door zijn boekhoudvriendelijke leeftijd, bezig met het financiële gedeelte van Promilaasj.


team-member
Sven Heijman
Trompet

Op Aarde neergedaald op 27 februari 1983. Half Schots, half Italiaans en een vader uit Palermo? Nee hoor. Gewoon uit Brachterbeek, met voor de helft roots in Echt. Sven’s vader, top E.V.V.-er in hoogtijden, wordt al snel teleurgesteld als hij ontdekt dat Sven nooit profvoetballer kan worden. Op zeer jonge leeftijd raakt Sven geïnspireerd door het gescheur van trombones van Joekskapel 'Zonger Drank Geine Klank' in Zaal Fred Puts te Brachterbeek. Bij gebrek aan armlengte krijgt Sven een bugel toegewezen en volgt hij jarenlang inspirerende lessen bij “Ome Huub”. Met de fanfare van Brachterbeek werd hij 3x wereldkampioen op het WMC in Kerkrade. Met Zaate Hermenie Repke Tepke werd hij trots Limburgs Kampioen in 2006. Op zijn middelbare school droomde Sven al van het spelen in een Limburgstalige band. Sven studeert na een studie Bouwkunde af op het Conservatorium in Maastricht op bugel én als docent muziek. Inmiddels woont Sven met zijn vriendin Lieke en kater Tommie in het mooie Pey-Echt en werkt hij op de Philips van Horne in SG Weert als docent muziek en CKV.


team-member
Dirk Bosman
Trombone

Toen Dirk nog een Dirkje was, was hij al een beetje 'anders'... Tegen de rand van de box kon hij al niet stil blijven staan op muziek. Beetje te fanatiek...
Op 8 jarige leeftijd koos hij het instrument wat bij de harmonie het mafst werd voorgedaan. Vliegtuig en racegeluiden!!!
Ondertussen heeft hij al heel wat kilometers afgelegd met zijn toeter. Met als brandstof sinas en chocomel stond hij al op festivals als north sea jazz en lowlands. Ondertussen woonachtig in Elsloo en werkachtig als zzp'er als muziekdocent en muzikant bij Promilaasj en andere bands.